Carra's World

If the Real World is not Enough Anymore…

Etika

Pagi ini sebenernya sudah berjalan normal-normal saja… sampai ketika saya harus mengecek email. Sungguh, saya bener-bener dibuat harus mengerutkan kening dan kemudian keluarlah sedikit *sedikit?* grundelan dari mulut saya…

Email yang saya temukan pagi ini benar-benar LAIN daripada yang lain… mendingan saya kopi in aja deh…

Berikut isinya…

From : Seattle Imports (*******@gmail.com)
Subject: MY REPLY
To: Undisclosed-recipients
Dear Friends,
 
Thank you for your emails, catalogues and prices and your constant communication.
 
I have written that my AOL and Mr Putziner accounts crashed and there is no way we could open any attachment but there are still people writing to our AOL account. Please DONT write to us at our AOL account anymore. We are happy with this GMail account.
 
Now, another problem I am facing is that most of you are NOT professionals. You send me trash. The prices are so high and I dont know why your catalogues has pictures with your company logo. 
 
I have 3 stores which orders monthly 3 containers of mix items. There are also individual items that are not bulky and we can sell fast.
 
If you put your company logo, HOW AM I GOING TO SELL?????
 
And what is the reason to put logo on the pictures when it is a common item. STUPIDO!
 
Furthermore, you send me in excel or pdf, they is no company heading so that when I mix them up with other suppliers, I know it is yours.
 
BE PROFESSIONALS!
 
1. So, please write here and here only.
 
2. Send me good prices with full details
 
3. Make sure your company logo or details is in every file you send. 
 
I am 72 years old now and I do everything (purchasing) by myself. 
 
I will NEVER visit websites. I am old. If you wish to do business, send me your BEST catalogue.
 
Can you catch the drift?
 
Just send me pictures for wood, natural rattan, synthetic rattan, mahogany and everything.
 
Donald Anderson
Owner
Sungguh… saya geleng-geleng kepala membacanya…
  1. Sudah sedari pertama ga jelas permintaannya apa, ga jelas pula itu email tertujunya buat siapa… kalo “undisclosed recipients” gitu berarti dia melakukan mass-reply. sama sekali tidak profesional.
  2. Kata-kata yang dipergunakan sama sekali tidak menunjukkan bahwa si penulis adalah seseorang yang punya pendidikan yang bagus.
  3. Walaupun Anda seorang buyer, yang harus kita serve dengan sebaik-baiknya, tetap saja ada ATURAN dan ETIKA ketika melakukan komunikasi. Kalaupun jika Anda bilang bahwa “Rules are made to be broken…” … that would be your problem, not mine not everyone’s… So keep writing like you should, not like a ghetto!
  4. Walaupun Anda seorang bule, dan menganggap bahwa ras Anda adalah yang paling pinter… JANGAN anggap kami yang cuma bisa jadi supplier ini BODOH! Maaf, di sini saya bisa jadi sangat rasis, karena Anda juga memperlakukan kami demikian…
  5. Anda, buyer, jangan pernah meremehkan supplier… Buyer tanpa supplier tak akan bisa jalan bisnisnya, ga cuma supplier yg butuh Anda… Buyer bisa mencari supplier lain, tapi begitu pula supplier… kami bisa mencari buyer lain… Buyer yang lebih pintar banyak banget jumlahnya…

Untung saja, saya tidak pernah ambil bagian dalam acara purchasingnya dia dari pertama, karena memang dia ga pernah jelas permintaannya apa… tapi mungkin email saya sudah otomatis included ketika dia melakukan mass-reply… jadi setiap kali dia mengirimkan email, inbox saya juga ikut terkontaminasi…

Jadi maaf, mister… saya sudah sangat menahan diri tidak me-reply email terakhir Anda, karena saya masih ingat bahwa saya bawa-bawa nama merk perusahaan, dan akan buruk dampaknya kalo sampe saya gerundelin Anda lewat email balasan… saya juga sudah mem-block alamat email Anda… bahkan in the future pun saya tidak sudi berbisnis dengan Anda…

Dan satu lagi… mungkin Anda memang sudah berumur 72 tahun… tapi ada baiknya Anda mengambil sekolah atau kursus marketing lagi…

Filed under: At Work

2 Responses

  1. paijo says:

    hahahhahahahahhahahahah
    akhirnya, keluar juga….
    tapi kenapa lewat blog?
    hajar via email…. kita tuntut ke komnas HAM, DEWAN KEMANUSIAN PBB, WHO, GREEN PEACE, UNICEF, WALHI, WANADRI kalo perlu kita keluarkan INTERPOL….
    ini namanya kejahatan HAM internasional iki…..

    hahahahahahha
    #shock pagi-pagi……

  2. carra says:

    sudahlah nak… dia sudah tuwa… malah jantungan nanti…

    *Gubrak!

Leave a blah blah!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Travellers

  • 99,194 drops

Storage

SEO Services & ToolsSubmit Express

Self-Portrait of @RedCarra

Blogger. Designer. Web-Marketer. Marketing and Visual Communicator. Social Media Junker.
Female. A wife. A mother of 2. Curvy. Short. Jeans or legging. T-Shirt or Batik. Backpack. Wild mind. Easy to get panic. Cynic. Rebellious. Logic. Realistic. Moody. Details. Impatient. Clumsy. Straight forward. Procrastinator. Black and Dark Maroon. Graphic Design. Webs and Blogs. Photography. Architecture. Interior. Crafts. Coffee. Guava Juice. Chocolate. Music. Internet. Book.

Me? Get hurt? Just do that to me one more time.

Tuiiiiittt!!!!

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 3,585 other followers

RSS Carra Design

  • Weekly Photo Challenge: Renewal
    This week WP Photo Challenge theme is Renewal … This word conjures a variety of images, from bright blossoms to meditating monks. When I think of “renewal,” I think of […]

RSS Carra Media

  • Jangan Asal Cropping
    Cropping refers to the removal of the outer parts of an image to improve framing, accentuate subject matter or change aspect ratio. Depending on the application, this may be performed on a physical photograph, artwork or film footage, or achieved digitally using image editing software. The term is common to the film, broadcasting, photographic, graphic desig […]
%d bloggers like this: