Carra's World

If the Real World is not Enough Anymore…

This is The Time … Merry Christmas, Everyone!

Apa yang paling kukangenin setiap kali Natal tiba selaen hiasan2 natal bernuansa merah cerah dan hijau… selaen pohon Natal anggun penuh dengan kelap kelip lampu… selaen kado yang  bertumpuk-tumpuk di sekitar pohon natal dan kandang tempat Yesus dilahirkan?

Ya… Lagu-lagu Natal… these extraordinary everlasting songs… yang udah diciptain sejak tahun2 dua puluhan… limapuluhan…yang terus saja dinyanyikan hingga abad 21 … ga pernah bosen dengernya… selalu membuatku untuk sing along… karena itu… postingan kali ini akan membahas beberapa christmas songs yang menurutku sudah menjadi legend dan historical karena ada beberapa cerita di balik lagu2 itu…

1. Silent Night

Stille Nacht, aslinya… diciptakan dalam bahasa jerman oleh Father Josef Mohr and the melody was composed by the Austrian headmaster Franz X. Gruber… dan udah dinyanyikan oleh lebih dari 300 artist dengan versi masing2… favoritku adalah versi acapella yang dinyanyiin oleh Boys II Men…

2. White Christmas

White Christmas” is an Irving Berlin song reminiscing about an old-fashioned Christmas setting. The version sung by Bing Crosby is the best selling single of all time (wikipedia) . Yep… ini lagu sungguh di luar dugaan produser dan Bing Crosby sendiri… ketika direkam, mereka cuma membutuhkan waktu 18 menit saja dan tau komentarnya Bing Crosby setelah lagu ini direkam…? He just said “I don’t think we have any problems with that one, Irving.” Tapi inilah lagu terlaris sepanjang masa!! yap, SEPANJANG MASA!

The World War II had destroyed not only the nations but also the hopes and aspirations of millions. With an uncertain future the dark bleak days were a torment to many. White Christmas was like a fresh breeze, giving a feel-good feeling and succor to the tormented souls. The main reason was the song expresses a sense of yearning and peace. By the time the war got over, White Christmas was the biggest selling single, a record unbroken for more than fifty years. The song hit the charts on 3rd October 1942 and climbed up to the number one position by 31st October. (diambil dari sini)

3. Little Drummer Boy

The lyrics tell the apocryphal story of a poor young boy who, unable to afford a gift for the infant Jesus, plays his drum for the newborn with the Virgin Mary’s approval. Miraculously, the baby, although a newborn, seems to understand and smiles at the boy in gratitude. (wikipedia) … kalo diliat2 liriknya, di sana ada banyak sekali rum pum pum pum… ada 21 bait rum pum pum pum… and it sounds so sweet!!

aku pribadi sih sukkka banget ma ini lagu… so it’s the spirit of Christmas … it all matters! Just praise him Lord!

4.  I Saw Mommy Kissin Santa Claus

yang ini lucuuu banget apalagi liat visualisasinya… seorang anak terbangun dari tidur lelapnya di malam natal karena mendengar sesuatu dari ruang bawah… diduganya, bahwa sang santa claus sedang mengunjungi rumahnya untuk menaruh hadiah2 untuknya… dia mengendap2 turun dari kamarnya… dan melihat memang benar santa clause lagi ada di situ… tapi tiba2 ibunya masuk ke ruangan dan kemudian kiss the santa😆 dia marah dan akan menceritakan hal ini pada ayahnya… tanpa diketahuinya bahwa di balik kostum santa claus itu ayahnya😆

dan it sounds so cute kalo dengerin versinya Jackson 5… si Jacko nyanyiinnya bisa passs banget… hear he said, “I did! I did! I really did see Mommy kissing Santa Claus !!! You gotta believe me! You just gotta believe me! Come on, fellas, believe me! You just gotta believe me! I told you! I told you!”😆 seakan2 dia lagi cerita ke temen2nya… and nobody believed him…

5. Do They Know it’s Christmas

Lagi-lagi proyek peduli artis-artis amerika untuk bencana kelaparan di Ethiopia tahun 1984… ditulis oleh Bob Geldof dan Midge Ure… dinyanyikan oleh irish dan british artists of that era, united in one band called Band Aid… they are Duran Duran, Spandau Ballet, Paul Young, Culture Club (without Boy George, initially), George Michael of Wham!, Kool and the Gang, Sting, Bono and Adam Clayton of U2, Glenn Gregory of Heaven 17 (whom Ure personally ordered down) and his bandmate Martyn Ware, Phil Collins, Paul Weller of the Style Council, Francis Rossi and Rick Parfitt of Status Quo, Jody Watley of Shalamar, Bananarama, Marilyn (who was not invited but arrived anyway) and some of Geldof’s bandmates from the Boomtown Rats all arrived..

well cuma bisa bahas 5 itu aja… ada sedikit lebih banyak koleksi lagu natal di toxicmuzic… enjoy there!

anyway…

Merry Christmas, Everyone!

Filed under: Carra's Life, , , ,

20 Responses

  1. carra says:

    kaenya libur posting dulu sampe natal🙂

    cheers!

  2. ansella says:

    Merry xmas Poo ^^
    ‘masih menunggu kiriman kado natal’

  3. ansella says:

    sinih kemari kadieu…. akan kuberikan kado natal untukmu nak ^^

  4. ansella says:

    tu tu tu….

    ‘have you seen it yet?’

  5. carra says:

    gggrrr… syuh syuhhhh…

  6. ansella says:

    wuff wuff….. ‘gibas gibas kucir’

  7. carra says:

    *nyari abang topeng monyet buat ngasi tau kalo onyenya lepas n ngamuk di rumah orang*

  8. ansella says:

    abang aye yang ganteng, mapan, perhatiyan, sedikit jembros n suka ngambek mpok ‘aji mumpung’😀

  9. carra says:

    ga skalian disebutin keturunan doraemon…??😆
    wkwkwkwkwwkwk

    becandaaaa, sis… *cipok2*

  10. selamat sore…selamat hari Ibu yah….hehehe
    salam hangat selalu

  11. aku suka Santa Claus is coming to town🙂
    koq deg2an berasa mau terima hadiah hahaha

  12. ulan says:

    merry christmas mbakk

  13. TamaGO says:

    dan di surat untuk Santa tahun depan, bocah itu menulis “I know what you did last winter” pasti
    #MommyKissinSanta

  14. trendy says:

    ikut seneng karna libur natal yang panjang!
    wekekkekeke!

  15. Cloud says:

    wahaha.. seneng nih bentar lagi… tinggal 2 hari lagi..😛

    wah link q dah nemplok ternyata.. ntar di link balik..😀

    thanks qyu..

  16. zulhaq says:

    merry christmas🙂

    selamat menikmati long weekend

  17. zulhaq says:

    kok komen gw ilang sih’
    masuk spam nih pasti🙂

  18. Triunt says:

    Libur Natal dan tahun baru ini panjang yak..
    sayang Triunt malah nggak punya agenda acara😦

  19. Sayangku maaf aku baru datang Met hari Natal yah. Apa masih kau sisakan kue buatku ? yah kalau kuenya keabisan gapapa deh biar aku nyuciin piring aja di dapur🙂

  20. zoel c says:

    selamat natal ya mba’

Leave a blah blah!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Travellers

  • 99,109 drops

Storage

SEO Services & ToolsSubmit Express

Self-Portrait of @RedCarra

Blogger. Designer. Web-Marketer. Marketing and Visual Communicator. Social Media Junker.
Female. A wife. A mother of 2. Curvy. Short. Jeans or legging. T-Shirt or Batik. Backpack. Wild mind. Easy to get panic. Cynic. Rebellious. Logic. Realistic. Moody. Details. Impatient. Clumsy. Straight forward. Procrastinator. Black and Dark Maroon. Graphic Design. Webs and Blogs. Photography. Architecture. Interior. Crafts. Coffee. Guava Juice. Chocolate. Music. Internet. Book.

Me? Get hurt? Just do that to me one more time.

Tuiiiiittt!!!!

  • keyword plannernya kok kebanyakan mabok sekarang 1 hour ago
  • Chatting itu bisa menimbulkan 2 efek yg sangat berbeda memang ya; bikin seger, atau malah makin bikin bludrek. 1 hour ago
  • Pengin membelah diri. 6 hours ago
  • Hey, semua! Saya mencari artikel seputar dunia perempuan, misalnya seperti kecantikan, kesehatan wanita, mompreneurship, parenting, ... 13 hours ago
  • Yang lagi promil, coba kenali lagi masa suburnya. fb.me/4YBpi5INn 15 hours ago

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 3,585 other followers

RSS Carra Design

  • Weekly Photo Challenge: Renewal
    This week WP Photo Challenge theme is Renewal … This word conjures a variety of images, from bright blossoms to meditating monks. When I think of “renewal,” I think of […]

RSS Carra Media

  • Jangan Asal Cropping
    Cropping refers to the removal of the outer parts of an image to improve framing, accentuate subject matter or change aspect ratio. Depending on the application, this may be performed on a physical photograph, artwork or film footage, or achieved digitally using image editing software. The term is common to the film, broadcasting, photographic, graphic desig […]
%d bloggers like this: